ZorgDomein gebruikt de informatie van Google Analytics om inzicht te krijgen in het gebruik van de website en om de gebruikerservaring te verbeteren. We volgen hierin de handleiding Privacyvriendelijk instellen van Google Analytics van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit betekent dat we Google hebben geïnstrueerd om de laatste drie cijfers van je IP-adres te verwijderen (anoniem maken) en dat we de standaardinstellingen om data met Google te delen, hebben uitgeschakeld.

Daarnaast heeft ZorgDomein een verwerkersovereenkomst met Google Inc. gesloten. We maken geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics cookies. De beperkte informatie die door het gebruik van Google Analytics wordt gedeeld met Google wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij het EU/US Privacy Shield, waardoor een passend beschermingsniveau voor de verwerking van persoonsgegevens wordt gewaarborgd.

Indien je desondanks niet wil dat Google Analytics-gegevens door Google worden verzameld en gebruikt, dan kun je de browserplug-in downloaden en installeren die beschikbaar is onder https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.