De patiënt vindt in ZorgDomein informatie over hoe het bezoek tot stand komt, waar hij of zij verwacht wordt en welke voorbereiding eventueel nodig is voorafgaand aan het bezoek aan de zorginstelling.

Daarnaast is het mogelijk de verwijsbrief en/of aanvraagformulier te delen met de patiënten een persoonlijk bericht te delen met de patiënt.

Om dit te kunnen zien moet de patiënt inloggen in het portaal van ZorgDomein, dit kan alleen via de knop 'Inloggen' in de e-mail die de patiënt ontvangt wanneer er bij bij 'Hoe wilt u uw patiënt informeren' kiest voor 'Digitaal via ZorgDomein.'