Tijdens het verwijsproces wordt gevraagd hoe de patiënt het patiëntbericht wil ontvangen; digitaal via het Patiëntportaal of op papier. Na de keuze digitaal, wordt gevraagd het e-mailadres en mobiele nummer van de patiënt te controleren, dan wel in te voeren als dit niet automatisch is meegekomen uit het informatiesysteem. De patiënt ontvangt direct per e-mail een link en via sms een code om in te loggen.