Tijdens het verwijsproces wordt gevraagd hoe de patiënt het patiëntbericht wil ontvangen; digitaal via ZorgDomein of op papier. Na de keuze digitaal, wordt gevraagd het e-mailadres en mobiele nummer van de patiënt te controleren, dan wel in te voeren als dit niet automatisch is meegekomen uit het informatiesysteem.

Let op: Wanneer u het e-mailadres of mobiele nummer van de patiënt aanpast in ZorgDomein dient u het ook aan te passen in het informatiesysteem.

In dit scherm is het mogelijk om aan te geven of de verwijsbrief en/of aanvraagformulier met de patiënt gedeeld worden en om een persoonlijk bericht te delen.

De patiënt ontvangt direct per e-mail een link naar het portaal.

De link in de mail van de patiënt:

Na de klik op de knop 'Inloggen' kan de patiënt een sms met inlogcode opvragen via de knop 'Verstuur sms'.

Met de ontvangen inlogcode kan nu ingelogd worden om het patiëntbericht te bekijken.