Je start een Teleconsult vanuit het huisartseninformatiesysteem (HIS) in ZorgDomein.
Wanneer je nog geen gebruiker bent van ZorgDomein. Klik hier om je aan te melden.

Via Teleconsultatie in het zorgvraagmenu, of je voorkeurskeuze rechts in het scherm kom je in het Teleconsultatie-formulier. De patiëntgegevens worden automatisch in het Teleconsultatie-formulier ingevuld wanneer je gebruk maakt van een HIS. Eventueel voeg je de benodigde onderzoeksdata toe (zoals foto’s of PDF-bestanden) en je stuurt het formulier naar de gewenste specialist.

Deze zorgaanbieder ontvangt een notificatie per e-mail en eventueel per sms wanneer een Teleconsult is aangevraagd en antwoordt binnen 1 tot 3 dagen met een diagnose en behandeladvies.

Wanneer de zorgaanbieder het Teleconsult beantwoord heeft, kan je een notificatie ontvangen per e-mail en/of sms dit kun je instellen in je Profiel in ZorgDomein.

Je kunt het antwoord van de specialist inzien in ZorgDomein. Ook wordt het als een Edifactbericht naar je HIS verstuurd mits er een geldig Edifactadres is ingevuld in je Profiel in ZorgDomein.

Let op: Het is belangrijk aan de patiënt te vermelden dat Teleconsultatie kosten met zich meedraagt. Deze komen uit het eigen risico. De kosten zijn echter lager dan het alternatief: een bezoek aan de specialist.