Een ZorgDomein-account is je persoonlijke account binnen de ZorgDomein applicatie.

In dit account zijn persoonlijke gegevens vastgelegd, zoals bijvoorbeeld naam, geslacht, geboortedatum, een geverifieerd mobiel telefoonnummer en de geaccepteerde Voorwaarden gebruik ZorgDomein.

Daarnaast zijn een gebruikersnaam (in de vorm van een persoonlijk e-mailadres) en wachtwoord opgenomen in dit account.

Aan een ZorgDomein-account zijn een of meerdere ZorgDomein-profielen/functies gekoppeld.