Ja. De gegevens uit het informatiesysteem gaan via ZorgDomein naar de zorginstelling via een versleutelde netwerkverbinding. Voor bepaalde informatiesystemen vindt de terugkoppeling via ZorgDomein op dezelfde wijze plaats. De terugkoppeling van de verwijsbrief verloopt via een URL waarmee een XML bestand kan worden opgehaald. Vervolgens wordt dat XML bestand ingelezen en de verwijsbrief opgenomen in het verwijsbriefregister van het informatiesysteem. Bij de andere informatiesystemen gaat een kopie van de verwijsbrief als Edifactbericht naar de praktijk en wordt afgehandeld als alle andere Edifactberichten.